Подарък с предизвикателство

През последните две недели в нашата църква подаряваха Библии. Червени, малки, луксозни. Раздаваха ги, но с условие. Всеки трябва да подпише листче с условията – да си носи Библията навсякъде и да я учи наизуст. Вкъщи имаме Библии и когато разбрах за инициативата преди 2 седмици се замислих дали и аз да си взимам – все пак си имаме. В крайна сметка с Боян решихме да си вземем. По няколко причини:

  • Точно този превод го нямаме. На Българско Библейско Дружество е. Различните преводи са полезни, когато искаш да изучаваш по-задълбочено Словото, а някой път просто, за да разбереш даден стих, който в единия превод е написан с някоя стара дума.
  • Библията е джобен формат и е удобна за носене, а аз останах без „джобна“ Библия преди няколко години, когато си забравих  Нов завет с Псалми, Притчи и Еклисиаст в един влак. Тази даже е цялата Библия.
  • Изданието е луксозно и е много хубаво. Малка червена Библия, с позлатени страници, с палци, ласе, със заглавия на пасажите и подчертани по-ключови стихове. Как да не ти се прииска да я имаш? (Особено ако си падаш по хубави и нови книги)
  • Не на последно място – предизвикателството да учиш Божието Слово наизуст. Всеки трябва да научи наизуст Десетте Божи заповеди, блаженствата, първи и 23. псалом, 53 глава от книгата на пророк Исайя. Също така следва да се учат по 2 стиха всяка седмица.

Отдавна се каня да уча наизуст части от Божието Слово. Това е полезно упражнение, което може да е само от полза на човек. Понаучила съм туй-онуй, но сега предизвикателството е да уча систематично и прилежно. Харесва ми това!

Който обича такива предизвикателства – да идва, да си взима и да учи 🙂

Мен вече може да почвате да ме изпитвате, защото си взех 😉

Тук има едно наистина хубаво интервю с дарителя.

Advertisements
Публикувано на християнство и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Подарък с предизвикателство

  1. 2 Тимотей 3:16-17: „Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата, за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено подготвен за всяко добро дело.“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s